Mięso z kurczaka w soku z ananasa

Mięso z kurczaka w soku z ananasa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Mięso z kurczaka marynowane w soku z ananasa z dodatkiem przypraw jest przepyszne z chrupiącą skórką.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    0.5 sztuki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sok z ananasa

    100 mililitrów
  • olej czosnkowy

    1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • papryka wędzona

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Mięso z kurczaka w soku z ananasa
W misce wymieszać sos sojowy, olej czosnkowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z ananasa, przyprawę do kurczaka i mieloną paprykę.
Krok 2 - Mięso z kurczaka w soku z ananasa
Umyte mięso podzielić na porcje, natrzeć solą i oprószyć pieprzem. Dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Krok 3 - Mięso z kurczaka w soku z ananasa

Następnie mięso przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, na wierzchu ułożyć wiórki masła, zawiązać rękaw, umieścić w naczyniu żaroodpornym lub blaszce.

W kilku miejscach nakłuć wykałaczką i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 1 godziny.

Piętnaście minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i pozostawić żeby na mięsie powstała chrupiąca skórka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat