Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z grilla

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 7 kawałków obiadowych
oliwa 3 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw 2/3 łyzeczki
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyzeczki
pieprz 2 szczypty
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z grilla

Kroki postępowania

1
Mięso dzielimy na porcje obiadowe (tak jak na kotlety). Delikatnie rozbijamy. Łączymy ze sobą oliwę, kucharek, paprykę, pieprz, wyciśniety czosnek, mieszamy. Smarujemy nimi mięso za pomocą pędzelka, albo dłoni.
Krok 1 - Mięso z grilla foto
2
Wykładamy plastry cebuli.
Krok 2 - Mięso z grilla foto
3
Zwijamy pazłotko. Tak postępujemy z każdym kotletem.
Krok 3 - Mięso z grilla foto
4
Wykładamy na grilla i grillujemy, sprawdzając czy mieso jest gotowe.
Krok 4 - Mięso z grilla foto
5
Mięsku świetny smak dodaje cebula.
Krok 5 - Mięso z grilla foto
6
smacznego
Krok 6 - Mięso z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 11.06.2013 18:58
A co to mięso ma wspólnego z grillem?! No i jak zwykle...a pretensje na priv są. Żenada.
SmacznaPyza 08.05.2013 20:45
i to takie duszone w folii ?
iwi 08.05.2013 14:50
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak