mięso mielone o smaku grillowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • kasza manna

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i drobno kroimy, delikatnie podsmażamy. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę, kaszę, cebulę i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 12.01.2014 16:12
pyszne mięsko)))
Megg 12.01.2014 11:58
smaczne mięsko na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat