Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso indycze w cytrynie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2
sól
pieprz
rozmaryn
olej 6 łyżek
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso indycze w cytrynie

Kroki postępowania

1
Mięso oczyszczamy i opłukujemy pod wodą. Cytrynę starannie szoruję Z obu cytryn ścieram skórkę na drobnych oczkach. Do sporej miski wyciskam cały sok z dwóch cytryn i skórkę, dolewam olej i przyprawy- mieszam. Do tego dokładam mięso i nacieram je dokładnie z wszystkich stron.
Krok 1 - Mięso indycze w cytrynie foto
2
Tak zamarynowane mięso odkładam na noc do odstania. Na drugi dzień mięso wkładam do worka. Resztę marynaty przepuszczam przez sitko i to zostanie nam na sitku wcieram na wierzch mięsa. Posypuję też wierzch odrobiną pieprzu i dolewam do worka trochę wody.
Krok 2 - Mięso indycze w cytrynie foto
3
Całość zawiązuje i piekę przez około 50 minut w temp 180C
Krok 3 - Mięso indycze w cytrynie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 24.05.2013 23:08
Domowe, pycha ;)
Ola1984 14.04.2013 17:39
Idealne mięsko do chleba :)
iwi 24.03.2013 08:25
Trzeba będzie wypróbować.
justys759 23.03.2013 20:42
bardzo pomysłowe aż chce się spróbować...
Janina 23.03.2013 20:09
Ciekawy przepis
Megg 23.03.2013 19:19
rewelacyjne mięsko, pycha!!!
ewka1978 23.03.2013 19:10
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak