Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSNY ŻÓŁWIK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
jajko 1
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia
ketchup łagodny
sałata

Porada

Takiego kotlecika z chęcią zje każde dziecko.

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSNY ŻÓŁWIK

Kroki postępowania

1
Mięso mieszamy z jajkiem , bułką tartą , sola i odrobiną pieprzu łagodnego .
Krok 1 - MIĘSNY ŻÓŁWIK foto
2
Dokładnie wyrabiamy masę .
Krok 2 - MIĘSNY ŻÓŁWIK foto
3
Z masy mięsnej formujemy żółwia .
Krok 3 - MIĘSNY ŻÓŁWIK foto
4
Rozgrzewamy olej na patelni , delikatnie kładziemy żółwia .
Krok 4 - MIĘSNY ŻÓŁWIK foto
5
Smażymy go na rumiano z obu stron . Wykładamy na listki sałaty . Polewamy ketchupem .
Krok 5 - MIĘSNY ŻÓŁWIK foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak