Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne bułeczki z farszem pieczarkowym
Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pieczarki wraz z posiekaną cebulką. Smażymy aż odparuje z nich sok, który wyciekł podczas smażenia. Gasimy ogień i wsypujemy ser. Przyprawiamy solą morską ziołową w młynku i mieszamy aby ser równo się połączył z grzybami.
Na każdy rozbity płat mięsa nakładamy po porcji farszu z patelni. Brzegi zawijamy do środka, formujemy jakby bułeczkę. Na wierzchu, w miejscu stykania się brzegów schabu, kładziemy plasterek wędzonego boczku. Obwiązujemy całość grubą nicią. Z pozostałym mięsem postępujemy podobnie. Wszystkie porcje podsmażamy z obu stron w głębokim tłuszczu i przekładamy na deskę. Delikatnie zdejmujemy nić. Układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym miejscem złączenia do dołu. Wlewamy pół szklanki rosołku. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy około 40 minut w temp. 200 stopni.