Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieloniaki z cebulką i pieczarkami :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
pieczarki 250 g
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mieloniaki z cebulką i pieczarkami :)

Cebulkę należy zeszklić na oliwie. Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na drugiej patelni. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Dodajemy jedno jajko, cebulkę i pieczarki. Wyrabiamy kotlety i najpierw obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Układamy na rozgrzanej patelni:) Smacznego:) Mieloniaki czasem obtaczam w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Są równie pyszne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak