Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ogórkiem konserwowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 75 dag
jajko 2 szt
mleko 0,75 szklanki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe 3 szt
tłuszcz do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ogórkiem konserwowym

Kroki postępowania

1
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie bułkę odciskamy z mleka i dodajemy do mięsa mielonego /najlepiej wołowo-wieprzowego/.Dodajemy także jajka, bardzo drobno posiekana cebulę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy.
Krok 1 - Mielone z ogórkiem konserwowym foto
2
Ogórki konserwowe kroimy na kawałki - wielkość zależy od tego jakie duże chcemy mieć klopsiki. Z mięsa mielonego na zwilżonej wodą dłoni formujemy placuszek, układamy na nim kawałek ogórka i formujemy klopsika z ogórkiem w środku.
Krok 2 - Mielone z ogórkiem konserwowym foto
3
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /ja proponuję smalec/ i smażymy klopsiki na złoty kolor z wszystkich stron.
Krok 3 - Mielone z ogórkiem konserwowym foto
4
Podajemy z surówką i ziemniakami. Możemy też serwować jako obkład do kanapek.
Krok 4 - Mielone z ogórkiem konserwowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.10.2013 12:26
fajne kotleciki :)
Aannkaa82 18.08.2013 22:02
Kotleciki z niespodzianką - fajne :) i na pewno smaczne.
adelajda 30.07.2013 06:39
ja po prostu lubię wszystkie mielone
Luki 12.05.2013 19:50
lubię mielone z "wkładem"
Wiesława1 12.05.2013 07:27
coś dla odmiany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak