Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z młodą kapustą i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 2 sztuki
kapusta biała 1/4 sztuki
koper świeży pęczek
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej kokosowy do smażenia

Porada

Zwykłe mięso mielone, a tyle daje nam kulinarnych możliwości, wcale nie musi wiać nudą Urozmaiciłam je poszatkowaną młodą kapustką i pęczkiem świeżego koperku, by nie zagłuszyć delikatnego smaku do doprawienia nie używamy żadnych ziół, a tylko sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z młodą kapustą i koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę i koperek, myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy na desce nożem, łączymy w misce z mielonym mięsem, oraz drobno posiekaną cebulą, wbijamy jajka, wsypujemy sól i pieprz, dodajemy bułkę tartą,
Krok 1 - Mielone z młodą kapustą i koperkiem foto
2
masę dokładnie wyrabiamy.
Krok 2 - Mielone z młodą kapustą i koperkiem foto
3
Formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej,
Krok 3 - Mielone z młodą kapustą i koperkiem foto
4
smażymy na czubatej łyżce oleju kokosowego. Podajemy na sałacie z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Krok 4 - Mielone z młodą kapustą i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 02.09.2016 23:42
Świetne połączenie :)
halina17 02.09.2016 20:42
Dobre mielone.
wyattearp 02.09.2016 11:04
moje ulubione :)
Malinka 02.09.2016 09:15
Chętnie bym skosztowała takich apetycznych kotlecików :)
Motorek 02.09.2016 08:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak