Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kurczaka z zieloną pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
garść posiekanej natki pietrus
jajko 1 szt
cebulka dymka 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kurczaka z zieloną pietruszką

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i mielimy w maszynce do mięsa, na koniec mielenia dodajemy cebulkę dymkę aby również ją zmielić. Czerstwą bułeczkę namaczamy, odciskamy i dodajemy do mięsa, następnie dodajemy garść natki pietruszki najlepiej świeżej oraz sól, pieprz i odrobinę bułki tartej aby mięsne ciasto nie było zbyt luźne
Krok 1 - Mielone z kurczaka z zieloną pietruszką foto
2
wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej
Krok 2 - Mielone z kurczaka z zieloną pietruszką foto
3
kotleciki smażymy na wolnym ogniu na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 3 - Mielone z kurczaka z zieloną pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 20.12.2012 20:10
pycha
Poison1988 19.12.2012 17:14
tęż takie robię :) są smaczne :)
-Natka- 19.12.2012 12:14
mniam, to coś dla mnie!
Ola1984 19.12.2012 11:35
Fajna propozycja na odmienione mielone :)
Konczi 19.12.2012 10:26
polecam takie kotleciki
cooleczka 19.12.2012 10:15
nie ma to jak dobry domowy mielony
Rafał10 19.12.2012 08:39
bardzo smaczne :) MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak