Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z indyka i cebulką

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka
40 dag
jajko
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cebula
pół sztuki
margaryna
pół łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka i cebulką

Mięso dać do iski, posolić, popieprzyć, wbić jajko. Przyprawić kucharkiem. Dodać cebulkę, pokrojona i podsmażoną na maśle. Wyrobić mięso na gładką masę. Formułować mielone, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 23.12.2011 07:47
super
maciek7 12.09.2011 21:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak