Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE NADZIANE ŻÓŁTYM SEREM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1 sztuka
olej do smażenia
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE NADZIANE ŻÓŁTYM SEREM

1/ Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Ser pokroić na kawałki ale takie by bez problemu można było owinąć mięsem. W misce wymieszać mięso, jajko, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśniętą bułkę, dodać 2-3 łyżki bułki tartej i dobrze wyrobić. W razie potrzeby dosypać bułki, jeżeli mięso będzie zbyt rzadkie. Wyrobione mięso nabierać kawałkami na dłoń i owijać nim cząstki sera tak by był schowany, obtoczyć w bułce tartej.

2/ Gotowe kotlety smażyć na oleju na ciemno złoty kolor. Osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.03.2015 14:42
świetny przepis
Pani Domu 24.03.2015 14:37
super kotleciki z niespodzianką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak