Meksykańska gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • ziemniaki

    10 szt
  • cebule

    2 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    1 szt
  • margaryna

    2 łyżki
  • sos słodko-kwaśny

    1 słoik
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przyprawa do gulaszu

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Zalać wodą, tak by wszystkie warzywa i mięso były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut. Na koniec dodać sos i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 09.04.2014 06:54
mniam, wygląda cudownie
Grazyna0211 07.04.2014 15:42
smaczna zupa
idealme 07.04.2014 12:57
wygląda smacznie!
brioszka 07.04.2014 12:19
pięknie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat