Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
3 sztuki -
oliwa
1 łyżka -
masło
2 łyżki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
2 łyżeczki -
bulion drobiowy
125 ml -
sól
1 łyżeczka -
pietruszka naciowa
1 pęczek -
Pieprz biały mielony Prymat
1 łyżeczka -
indyk
500 medaliony -
cebula
2 sztuki
Sposób przygotowania
2. Na patelnię dajemy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki i wędzoną paprykę, zmniejszamy ogień i smażymy przez 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażymy dalsze 4 minuty. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i dusimy całość przez 2 minuty. Następnie dodajemy medaliony i posiekaną nać pietruszki. Przykrywamy patelnię i całość dusimy dalsze 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Medaliony podajemy z makaronem lub białym pieczywem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się