Medaliony z indyka z paprykarzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • bulion drobiowy

    125 ml
  • sól

    1 łyżeczka
  • pietruszka naciowa

    1 pęczek
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • indyk

    500 medaliony
  • cebula

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Medaliony przyprawiamy solę i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy mięso na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony. Usmażone medaliony przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w ciepłe miejsce.
2. Na patelnię dajemy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki i wędzoną paprykę, zmniejszamy ogień i smażymy przez 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażymy dalsze 4 minuty. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i dusimy całość przez 2 minuty. Następnie dodajemy medaliony i posiekaną nać pietruszki. Przykrywamy patelnię i całość dusimy dalsze 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Medaliony podajemy z makaronem lub białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.07.2013 13:35
taki obiad to moje smaki
parysek10 11.09.2012 19:53
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat