Mazurek pralinowy

Mazurek pralinowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 kg
  • masło

    20 dkg
  • migdały zmielone

    25 dkg
  • czekolada

    25 dkg
  • wafle

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i wody sporządzić gęsty syrop, dodać migdały i czekoladę, dokładnie rozetrzeć. Gdy masa zgęstnieje dodać masło. Mieszać na ogniu dalej, a gdy masa jeszcze bardziej zgęstnieje, zestawić z ognia, przestudzić i przełożyć nią wafle. Włożyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 18.11.2011 23:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat