Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Mazurek cygański

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
4 szt
cukier
15 dag
mąka
12 dag
rodzynki
5 dag
orzechy
5 dag
daktyle
5 dag
figi
5 dag
sok z cytryny
1/2 szt
skórka cytryny
wafel
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

W makutrze utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać sok z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Rodzynki opłukać, osączyć. Daktyle, rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy włoskie drobno pokroić. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać żółtka, mąkę i bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem ułożyć wafel i zalać go masą . Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.s

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 18.05.2012 21:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak