Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
matiasy
10 sztuk -
jabłka
2 sztuki -
cebula
2 sztuki -
cukier
2 łyżeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
3/4 łyżeczki -
ocet jabłkowy
1 łyżka -
majonez
200 ml -
szczypiorek
1 pęczek -
koperek
1/2 pęczka
Sposób przygotowania
do miski dać pokrojone jabłka ze skórką, obrane cebule pokrojone, wsypać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy, majonez i wymieszać
dodać pokrojone na 2 cm kawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, wszystkowy mieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przgryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO!!!
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się