matiasy w majonezie...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    10 sztuk
  • jabłka

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • majonez

    200 ml
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy moczyć z dwa razy po godzinie w zimnej wody, raz zmienić wodę, wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda

do miski dać pokrojone jabłka ze skórką, obrane cebule pokrojone, wsypać cukier, pieprz mielony, ocet jabłkowy, majonez i wymieszać

dodać pokrojone na 2 cm kawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, wszystkowy mieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przgryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 03.12.2016 22:29
moi chłopcy uwielbiają rybkę!
gosia56 26.11.2016 10:52
pyszny śledzik ;)
w mojej kuchni 25.11.2016 23:17
dziękuję...
MonikaW 25.11.2016 21:23
super śledziki
Marta1986 25.11.2016 20:35
bardzo smaczne
Motorek 25.11.2016 19:03
smaczne śledziki
Wacław 25.11.2016 18:25
pycha,od mojej żony masz 5 :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat