Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"masło" szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 240 g
jajko 1
ząbek czosnku 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "masło" szpinakowe

Kroki postępowania

1
Mrożony szpinak (ok. 8 brykiecików)podsmażamy na oleju. Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku oraz pieprz.
Krok 1 - "masło" szpinakowe foto
2
Do "papki" wbijamy jajko i mieszamy. Podsmażamy jeszcze ok. 1 minuty.
Dodajemy sól - stopniowo, po proszku. Ponieważ szpinak mimo iż bardo chłonie sól to bardzo łatwo go przesolić.
Krok 2 - "masło" szpinakowe foto
3
Przechowujemy go w pojemniczku w lodówce.
Smarujemy kanapki jak masłem.
Krok 3 - "masło" szpinakowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 12.09.2012 20:34
super pomysł
ilka_86 12.09.2012 20:28
mmm... brzmi pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak