Masło czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 gram
  • czosnek

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli czosnek jest młody bierzemy główkę, jeśli stary półtorej. Obieramy, miażdżymy i dodajemy zioła prowansalskie. Mieszamy. Masło musi być miękkie. Mieszamy je z ziołami i czosnkiem. Możemy je zmiksować dla uzyskania lepszej konsystencji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 24.07.2016 20:35
Bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat