masło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1 litr
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śmietanę najlepsza od gospodarza zostawić aby zkwaśniała . Następnie ubijać mikserem do uzyskania grudek masła. masło wybieramy i wyrabiamy płucząc je w zimnej wodzie. Gdy woda będzie czysta bez mleka solimy i formujemy. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 01.02.2014 00:03
domowe najlepsze
anemon 21.01.2014 17:37
Dawno takiego masła nie jadłam, pięknie udekorowane jak Twoje, smakuje jeszcze lepiej.
gacopierz23 11.02.2013 20:37
masełko mojej babci
cooleczka 11.02.2013 08:38
nigdy sama nie robiłam masła, chociaż bardzo lubię takie domowe, zwłaszcza wiejskie masło
cooleczka 11.02.2013 08:38
nigdy sama nie robiłam masła, chociaż bardzo lubię takie domowe, zwłaszcza wiejskie masło
Bernadeta1 01.11.2012 13:56
super masełko
RenataZ-et 27.06.2012 21:02
najlepsze jest takie masełko! :)
Ewelina47 09.01.2012 09:33
pyszne takie masełko
owca441 23.12.2011 22:35
pomarzyć
owca441 23.12.2011 22:35
pomarzyć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat