Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślankowe ciasto z porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 i 3/4 szklanki
cukier 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
jajko 3
olej 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czerwone porzeczki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Maślankowe ciasto z porzeczkami

Jajka ubijamy z cukrem. Do tego dodajemy olej oraz maślankę, miksujemy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy jajecznej. Kiedy ciasto jest jednolite, przekładamy je do formy i posypujemy owocami. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 st. C. przez 60 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 06.01.2013 15:13
robię podobne z kruszonką
parysek10 26.12.2012 14:15
skusiłabym się na takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak