Maślaki smażone z jajkiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • jaja

    5 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • margaryna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obrać,umyć pod bieżącą wodą.Na roztopionej margarynie zeszklić posiekaną drobno cebulkę.Dodać drobno pokrojone grzyby i smażyć 15-20 min co chwila mieszając bo lubią przywierać.W razie potrzeby można dodać odrobinę wody.Pod koniec smażenia osolić i doprawić pieprzem.
Wbić jaja i usmażyć jajecznicę.
Można podać z pieczywem,ale my lubimy z ziemniakami utłuczonymi z masłem jako danie obiadowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 22.07.2014 22:00
pyszny obiadek
norweska20 10.03.2014 08:39
chętnie bym takie zjadła
Motorek 02.02.2014 08:32
bardzo smaczne
RenataZ-et 27.12.2013 21:59
smaczne grzybki
gosia56 26.11.2013 10:12
na pewno pyszne
Rybciia 19.11.2013 15:02
bardzo lubię :-)
cooleczka 06.11.2013 21:10
bardzo lubię tak przyrządzone grzyby
Ela15 04.11.2013 21:19
ładnie podane
malina 25.10.2013 08:09
takie danie lubię na obiad
Róża1 24.10.2013 23:06
poezja te Twoje grzybki:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat