masa kajmakowa-domowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    0,5 kostki
  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wlac do plaskiego rondelka, wsypac oba cukry i caly czas mieszajac gotowac do chwili az wytworzy sie gest jasna masa. Rondelek z ugotowana masa mleczna zdjac. W misce utrzac maslo a gdy stanie sie puszyste dodawac (stale mieszajac)po lyzce schlodzonej masy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rzenia15 31.03.2011 19:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat