Masa do smarowania chleba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    15 dkg
  • boczek

    10 dkg
  • ziemniaki

    20 dkg
  • cebula

    20 dkg
  • mąka pszenna

    2 dkg
  • sól do smaku

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • pieprz

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę udusić z boczkiem. Wątrobę wymoczoną w zimnej wodzie pokrajać na plastry i włożyć do cebuli. Dusić ją krótko. Posypać mąką, wlać parę łyżek wody. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać. Wszystko przepuścić przez sitko pasztetowe maszynki do mięsa. Osolić. Wsypać łyżeczkę majeranku i pieprzu. Ucierać, aż masa stanie się zupełnie gładka. Przechowywać w chłodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 21.08.2013 19:14
fajne do chleba
Bernadeta1 02.10.2012 00:27
bardzo ciekawa masa z ziemniakami, wypróbuję
Dorian 07.04.2012 12:24
super
fasola 24.11.2011 20:03
chlebek z taką masą to pychota
irenka 22.11.2011 21:45
ciekawy przepis
Wacław 18.11.2011 08:20
pyszna !
anulka69 31.10.2011 15:24
ciekawe
Krystyna32 20.10.2011 17:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat