Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane śliwki węgierki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
Goździki całe Prymat
cynamon Prymat
imbir
Gorczyca biała cała Prymat
woda 0, 5 litra
cukier 50 dg
sól 0, 5 łyżeczki
ocet 10 % 0, 15 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śliwki węgierki

Śliwki dokładnie umyć. Włożyć całe lub połówki do słoików. Dodać również przyprawy: cynamon, gorczycę, imbir i goździki. Z wody, octu, cukru i soli ugotować zalewę. Gorącą zalewą zalać śliwki. Pasteryzować ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak