Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

pieczarki 600 g
sól 1 łyżka
ocet 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 6 ząbków
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Marynata

woda 650 ml
ocet 10 % 240 ml
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pieczarki

Pieczarki opłucz. W garnku zagotuj wodę z octem i solą. Dodaj pieczarki. Gotuj 5 minut. W między czasie przygotuj marynatę. Wszystkie składniki umieść w osobnym garnku i doprowadź do wrzenia.Do wyparzonych słoiczków włóż po kilka plasterków papryk, cebuli, czosnku, 2-3 ziarenka pieprzu i 1/2 łyżeczki gorczycy. Ugotowane pieczarki wkładaj do słoiczków, zalej marynatą i zakręć. Pasteryzuj około 10-15 minut.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.05.2016 19:46
super dodatek do zimnej płyty
Małgorzata92 03.05.2016 19:09
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak