Marynowane cebulki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drobne cebulki

    1 kg
  • woda

    1,5 l
  • sól

    4 łyzki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulko obrac i ugotowac w lekko osolonej wodzie. Odcedzic i włozyc do wody z solą na jeden dzien. Wyjąc i opłukac w zimej wodzie. Przełożyc do małych słoików, do każdego słoika włożyc troche ziaren pieprzu i estragon. Zalac wodą zagotowana z octem i cukrem. Słoiki szczelnie zamknąc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 15.05.2011 15:53
fajne
elwal 06.08.2010 21:36
Uwielbiam takie cebulki - we Włoszech to bardzo popularny dodatek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat