Marynowane cebulki

Marynowane cebulki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drobne cebulki

    1 kg
  • woda

    1,5 l
  • sól

    4 łyzki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynowane cebulki

Cebulko obrac i ugotowac w lekko osolonej wodzie. Odcedzic i włozyc do wody z solą na jeden dzien. Wyjąc i opłukac w zimej wodzie. Przełożyc do małych słoików, do każdego słoika włożyc troche ziaren pieprzu i estragon. Zalac wodą zagotowana z octem i cukrem. Słoiki szczelnie zamknąc.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Barbara55 15.05.2011 15:53
fajne
elwal
elwal 06.08.2010 21:36
Uwielbiam takie cebulki - we Włoszech to bardzo popularny dodatek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat