Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana łopatka do pieczenia

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
olej 1/2 szkl
majeranek 1 łyżeczki
papryka 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
sól 1,5 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana łopatka do pieczenia

Łopatkę myjemy, następnie przygotowujemy marynatę. W miseczce mieszamy olej z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Marynatą polewamy łopatkę i odstawiamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień pieczemy w 190 st. C. przez 1h. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 20.01.2014 12:23
smaczne mięsko
AnielskaSlodycz 21.11.2013 12:07
smaczna/Pyza Była tak smaczna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia... ;)
Michał2 21.11.2013 11:18
smaczna! tyle smaków:)
SmacznaPyza 20.11.2013 22:17
a gdzie zdjęcie gotowego upieczonego mięsa ?
Barbara777 20.11.2013 22:05
smaczna po upieczeniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak