Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynowana kiełbasa z grilla

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata:

piwo
1 puszka
miód
2 łyżki
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
5 sztuk
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek

Dodatkowo:

kiełbasa śląska
1 kilogram

Porada

Kiełbasę dobrze marynować w szczelnym pojemniku, aby czosnek i cebula nie zdominowały nam zapachu lodówki.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana kiełbasa z grilla

Czosnek oraz cebulę pokroić w plasterki. Piwo dokładnie wymieszać z miodem, dodać przeciśnięty czosnek, cebulę, liście laurowe, ziele oraz pieprz.

Kiełbasę ponacinać dowolnie i umieścić w marynacie. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Grillować z każdej strony, w trakcie grillowania można kiełbasę dodatkowo polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 22.06.2015 20:07
Lubię taką :)
Ola1young 22.06.2015 17:43
tez taką lubie :)
adelajda 22.06.2015 16:48
Smaczna :)))
mirosława4 22.06.2015 16:02
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak