Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marynata z warzyw do mięs

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
150 g
marchew
150 g
seler korzeniowy
100 g
seler naciowy
50 g
pietruszka
50 g
por
50 g
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
15 ziarenek
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziarenek
Sklep Prymat
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
oregano świeże
natka pietruszki
olej
0,1 l
ocet winny czerwony
0,05 l
czosnek
5 ząbków

Porada

Taka marynata również jest dobra do wołowiny, drobiu.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z warzyw do mięs

Obrane i umyte warzywa pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku przekroić na pół. Zioła porwać na małe kawałki, a liście laurowe połamać.
Wszystkie składniki wymieszać i obłożyć nimi mięso. Przykryć i wstawić do lodówki, na co najmniej dwa dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak