Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z warzyw do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 150 g
marchew 150 g
seler korzeniowy 100 g
seler naciowy 50 g
pietruszka 50 g
por 50 g
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15 ziarenek
ziele angielskie 5 ziarenek
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
oregano świeże
natka pietruszki
olej 0,1 l
ocet winny czerwony 0,05 l
czosnek 5 ząbków

Porada

Taka marynata również jest dobra do wołowiny, drobiu.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z warzyw do mięs

Obrane i umyte warzywa pokroić w cienkie plasterki. Ząbki czosnku przekroić na pół. Zioła porwać na małe kawałki, a liście laurowe połamać.
Wszystkie składniki wymieszać i obłożyć nimi mięso. Przykryć i wstawić do lodówki, na co najmniej dwa dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak