Marynata musztardowo-miodowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet winny

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2,5 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • pierś z kurczaka

    0,5 kg
  • sól do smaku

  • oliwa

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlać oliwę, dodać miód, musztardę oraz ocet. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, posolić i zanurzyć w marynacie. Całość włożyć na noc do lodówki. Smażyć na oleju na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 06.07.2013 00:00
ciekawy pomysł na marynatę:-)
Alex_M 24.05.2013 11:41
fajna marynata :)
Joanna23 12.04.2013 20:01
ciekawy pomysł
kuklik 14.03.2013 19:24
fajne mięsko z tego wychodzi
jozefinach 28.02.2013 09:54
Bardzo ciekawy pomysł.
fotoviderek 14.02.2013 10:12
Dobra marynata :)
Ewa6274879 01.02.2013 23:48
i słodko i ostro - super!
ankaryba 28.01.2013 12:27
fajne :-)
gosia56 19.01.2013 20:40
ciekawe
Dorian 13.01.2013 20:16
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat