Marynata do warzyw

Marynata do warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    5 szklanek
  • sól

    2 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżeczki
  • ziela angielskie Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 szklanka
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynata do warzyw

Polączyć wszystkie składniki oprócz gorczycy i gotować 3 min. Po ostudzeniu dodać gorczycę, Marynatę używać do marynowania ogórków, papryki i innych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Babciagramolka 19.12.2010 08:28
To tylko wsadzać cos w słoiki i marynować
Barbara55 16.08.2010 13:10
marynata jak to marynata każdy ma swoją

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat