Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do polędwiczek na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej ryżowy 5-6 łyżek
sok z cytryny 1/2
czosnek 4 ząbki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz świeżo mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do polędwiczek na boczku

Czosnek przecisnąć przez praskę, wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Umytą, osuszoną i pokrojoną polędwiczkę włożyć do marynaty, dokładnie natrzeć i włożyć na noc do lodówki.
Po nocy (lub po paru godzinach) polędwiczki smażymy bez tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak