Marynata do mięsa drobiowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino czerwone wytrawne

    2 szklanki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • Goździki całe Prymat

    5 szt
  • pieprz ziarnisty

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę i natkę pietruszki bardzo drobno posiekać, marchew zetrzeć na tarce. Ziarna pieprzu i jałowca rozbić w moździerzu. Wino połączyć z olejem, octem winnym, posiekanymi warzywami i pozostałymi przyprawami, dokładnie wymieszać. Mięso drobiowe włożyć na kilka godzin do marynaty w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 20.01.2014 13:47
bardzo przydatny przepis :)
Goya 14.03.2012 15:31
super
olkaaa 22.01.2012 19:12
bardzo fajny pomysł
ElizaT 25.02.2011 22:29
robię podobną
Goya 03.02.2011 20:58
fajna
mehia 14.01.2011 14:39
niezła :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat