Marynata do kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z cytryny

    1 sztuka
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    125 ml
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce mieszamy skórkę otartą z cytryny wraz z miodem ,olejem i przyprawami.
Ćwiartki z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym .
Maczamy w marynacie i schładzamy w lodówce 4 godziny.
Po tym czasie układamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.
Pieczemy 1,5 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 22.08.2015 20:14
wygląda fantastycznie.
ilka01 14.03.2015 08:34
prosta i smaczna:)
misia53 13.03.2015 17:29
właśnie takie proste marynaty są najlepsze, smaku dodaję cytrynka
Bernadeta1 13.03.2015 11:12
udka z taką marynatą są pyszne, super
Wacław 13.03.2015 10:27
świetna marynata,na pewno ją wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat