Marynata do jagnięciny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • rozmaryn

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 ziarenka
  • wino czerwone

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać składniki marynaty (nie gotować). Zalać umyte mięso i przykryć. Zostawić na 10 godzin w chłodnym miejscu. Co jakiś czas przekręcać aby się równo zamarynowało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 26.02.2014 17:29
wspaniała marynata
mirosława4 18.10.2013 13:11
zapewne było smaczne to mięsko :)
misia53 06.09.2013 01:20
zdziwiona byłam ,bo ostatnio spotkałam jagnięcinę w Tesco w Bielsku ale ja boję się mięsa z marketów a chętnie spróbowałabym "po twojemu"
IZABELA29 05.09.2013 08:18
to musi być smaczne tj mięsko
ben-ka 04.09.2013 09:19
Jagnięcina z takiej marynaty to marzenie.....
barbara11561 12.04.2013 15:27
marynata świetna,sama czasami robię w niej wołowinkę:)
berys18 25.02.2013 12:20
musi być pyszne
Wacław 28.10.2012 09:47
fajny przepis !
Łukasz15 27.09.2012 16:15
Super
Pani Domu 21.08.2012 10:05
z chęcią bym spróbowała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat