Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Martynowany boczek na grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek surowy 0,5 kg
przyprawa do potraw Kucharek
papryka czerwona
Czosnek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 2 łyżki
ketchup pikantny 2-3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Martynowany boczek na grilla

Boczek kroimy w plasterki, przekładamy do miski i dodajemy do niego oliwę ,ketchup , i resztę przypraw mieszamy dokładnie aż przyprawy pokryją każdy plasterek .Przyprawiony boczek wkładamy do lodówki na kilka godzin . Grillujemy po ok. 5 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 23.06.2015 21:46
Smaczne mięsko.
Aannkaa82 23.06.2015 10:48
O grillowany boczus to ja uwielbiam :)
Aleksandra/Olcia 23.06.2015 09:31
pycha mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak