Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewkowo- jabłkowe racuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
drożdże 25 g
cukier puder 10 g
mleko 3,2% 200 ml
jajko 1 szt
marchew 150 g
jabłko 100 g
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: marchewkowo- jabłkowe racuszki

Na samym początku z mleka i drożdży zrobić zaczyn.
Do miski wsypać mąkę dodać sól, cukier zrobić otwór do którego wbić jajko i wlać zaczyn. Zagnieść delikatnie ciasto.
Następnie zetrzeć bardzo drobno marchew i jabłko. Zmieszać ciasto razem z marchewką i jabłkiem.
Piec na oleju, następnie można posypać cukrem pudrem lub polać delikatnie miodem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luka Li 09.03.2013 22:49
Z marchewką - ciekawe!
ao_12 09.03.2013 22:40
fajny pomysł na dodanie marchewki do racuszków
Misada 09.03.2013 19:19
świetnie się zapowiada
ewka1978 09.03.2013 19:16
bardzo fajny pomysł
Krzysiek3 09.03.2013 19:15
bardzo ciekawe
Klisza 09.03.2013 19:10
świetna propozycja
Iwka 09.03.2013 19:06
smakowite :)
Silver Teaspoon 09.03.2013 19:02
apetycznie
Simeo 09.03.2013 18:58
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak