marchewkowo- jabłkowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • drożdże

    25 g
  • cukier puder

    10 g
  • mleko 3,2%

    200 ml
  • jajko

    1 szt
  • marchew

    150 g
  • jabłko

    100 g
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku z mleka i drożdży zrobić zaczyn.
Do miski wsypać mąkę dodać sól, cukier zrobić otwór do którego wbić jajko i wlać zaczyn. Zagnieść delikatnie ciasto.
Następnie zetrzeć bardzo drobno marchew i jabłko. Zmieszać ciasto razem z marchewką i jabłkiem.
Piec na oleju, następnie można posypać cukrem pudrem lub polać delikatnie miodem.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Luka Li 09.03.2013 22:49
Z marchewką - ciekawe!
ao_12 09.03.2013 22:40
fajny pomysł na dodanie marchewki do racuszków
Misada 09.03.2013 19:19
świetnie się zapowiada
ewka1978 09.03.2013 19:16
bardzo fajny pomysł
Krzysiek3 09.03.2013 19:15
bardzo ciekawe
Klisza 09.03.2013 19:10
świetna propozycja
Iwka 09.03.2013 19:06
smakowite :)
Silver Teaspoon 09.03.2013 19:02
apetycznie
Simeo 09.03.2013 18:58
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat