Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe pierogi z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3,5 szklanki
proszek do pieczenia szczypta
jajko 1 szt
jogurt naturalny 300 ml
marchewka ugotowana 25 dag
oliwa 1 łyżka

pozostałe składniki

truskawki 80-90 dag
śmietana
cukier puder
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe pierogi z truskawkami

Kroki postępowania

1
Ugotowaną marchewkę pokroić i bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 1 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto
2
Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, proszku do pieczenia, jajko, oliwę, pure z marchewki i jogurt.
Krok 2 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto
3
Zagnieść gładkie ciasto, przykryć folią, pozostawić na pół godziny żeby odpoczęło.
Krok 3 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto
4
Następnie ciasto rozwałkować, szklanką wyciąć krążki, ułożyć truskawki, ( duże truskawki przekroić)
Krok 4 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto
5
Dokładnie zlepić i stopniowo wrzucać do wrzącej, osolonej wody.
Krok 5 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto
6
Gotować na wolnym ogniu około 3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerze. Podawać ze śmietaną lub jogurtem i cukrem.
Krok 6 - Marchewkowe pierogi z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.06.2017 08:52
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak