Marchewkowe ciasto z migdałami

Marchewkowe ciasto z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • cukier

    20 dag
  • alkohol

    2 łyżki
  • mąka tortowa

    9 dag
  • Pół torebki proszku do pieczen

  • płatki migdałowe

    20 dag
  • starta marchewka

    20 dag
  • Skórka z pomarańczy (polecam w

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marchewkowe ciasto z migdałami

Kroki postępowania

Krok 1 - Marchewkowe ciasto z migdałami foto
Wykonanie:
Żółtka ubić z cukrem dokładnie następnie wymieszać z resztą składników.
Krok 2 - Marchewkowe ciasto z migdałami foto
Białka ubić na sztywno, dodać do masy.
Krok 3 - Marchewkowe ciasto z migdałami foto
Piec w temp. 150 stopni około godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

nutellla 05.10.2013 17:37
zachęcające :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat