Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe ciasto mieszane bezglutenowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4-5 średnich
jajko 1 szt
wiórki kokosowe 1/2 szkl
rodzynki 1/2 szkl
orzechy posiekane 1/2 szkl
olej rzepakowy 3 łyżki
cukier 1/2 szkl
maślanka 200 ml
mąka kukurydziana 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe ciasto mieszane bezglutenowe

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do miski i dodajemy wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, cukier, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Mieszamy. W drugiej misce łączymy jajko, olej i maślankę. Przelewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w 200 stopniach. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.03.2017 21:34
smaczne i zdrowe
Renata9 29.03.2017 20:55
Pyszne ciasto
bertpvd 29.03.2017 20:55
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak