Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marchewkowe ciasto mieszane bezglutenowe

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
4-5 średnich
jajko
1 szt
wiórki kokosowe
1/2 szkl
rodzynki
1/2 szkl
orzechy posiekane
1/2 szkl
olej rzepakowy
3 łyżki
cukier
1/2 szkl
maślanka
200 ml
mąka kukurydziana
1 szkl
proszek do pieczenia
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe ciasto mieszane bezglutenowe

Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do miski i dodajemy wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki, cukier, mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Mieszamy. W drugiej misce łączymy jajko, olej i maślankę. Przelewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w 200 stopniach. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.03.2017 21:34
smaczne i zdrowe
Renata9 29.03.2017 20:55
Pyszne ciasto
bertpvd 29.03.2017 20:55
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak