Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 5 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
majonez
czosnek 3 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Surówkę odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, by mogła się "nasmakować", by jej smak się wyostrzył.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowa surówka z kukurydzą i czosnkiem.

Marchewki oskrobać, opłukać i osuszyć, a następnie zetrzeć je na tarce, na grubych oczkach do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać ją do startej marchewki. Ząbki czosnku w miarę drobno posiekać i dodać je do warzyw przełożonych do miski. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać majonez. Całość wymieszać doprawiając podczas mieszania surówkę solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 06.11.2014 13:55
Bardzo lubię takie surówki.
bhb8 06.11.2014 13:09
dobre smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak