Marchewka z groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • marchewki

    2 sztuki
  • groszek mrożony

    1 szklanka
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • bulion warzywny

    100 mililitrów
  • syrop z agawy

    1 łyżka
  • skrobia kukurydziana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę kroimy w kostkę.
W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem.
Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką.
Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat