Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
spirytus 600 ml 96%
cukier 1/2 kg
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Malinówka

Maliny oczyszczamy ze wszystkich niepotrzebnych części, typu szypułki, liście. Wkładamy do dużego naczynia, które możemy potem przykryć, a następnie zasypujemy cukrem. Przykrywamy i odkładamy, aż maliny puszczą soki.

Otrzymany sok zlewamy do osobnego naczynia, owoce zaś zalewamy wodą i po dobie spoczynku wyciskamy, filtrujemy. Otrzymany sok łączymy z wcześniej otrzymanym sokiem i zalewamy alkoholem.

Odstawiamy na miesiąc, po tym czasie zlewamy do butelek, zostawiając osad na dnie naczynia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.07.2015 08:39
:) cóż ... tu chyba słowa zbędne :D :D :D jest smacznie ;)
Benita 18.07.2015 23:51
Z chęcią wypiłabym kieliszeczek
Łukasz15 18.07.2015 22:26
Dla mnie super
Anna169Hosz 18.07.2015 21:56
Ja się wpraszam:)
irenka 18.07.2015 21:04
na pewno pyszna
Mniam 18.07.2015 20:05
Bardzo smaczna i aromatyczna nalewka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak