Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe fale dunaju
Kroki postępowania
Ciasto: Margarynę rozpuścić w rondelku przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia na przemian wlewać rozpuszczoną margarynę.
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać kakao i wlać mleko, wymieszać.
Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylać jasne ciasto a na wierzch ciasto ciemne, powciskać umyte i osuszone maliny. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40 minut. Upieczone ciasto wystudzić.
Masa: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder i śmietan fiksy, zmiksować po chwili dodać maliny i wymieszać. Tak przełożonym kremem posmarować wierzch zimnego ciasta, posypać startą na tarce mleczną czekoladą. Schłodzić w lodówce.