Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec na kruchym spodzie
Kroki postępowania
Ostudzony makowiec udekorować polewami.
mąka pszenna |
1,5 szkl
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
jajko |
1
|
margaryna |
60 g
|
śmietana |
1 łyżka
|
sól |
szczypta
|
masa makowa |
900 g
|
rodzynki |
100 g
|
orzechy włoskie |
50 g
|
jabłka |
2
|
jajko |
4
|
mąka pszenna |
1 łyżka
|
miód |
1 łyżka
|
masło |
50 g
|
czekolada mleczna |
50 g
|
biała czekolada |
50 g
|
śmietana 30% |
100 ml
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: