Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

makaronowe łamańce z sosem miodowym i bakaliami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na łamańce
mąka
2 szkl.
jajko
2 szt.
sól
Sklep Prymat
płatki migdałowe
10 dkg.
miód pszczeli
20 dkg.
mak
1 łyżka
cynamon Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2 szt.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: makaronowe łamańce z sosem miodowym i bakaliami

przygotować ciasto z mąki,jajek,szczypty soli i gorącej wody zagnieść ciasto makaronowe rozwałkować bardzo cienko i odstawić by podeschło połamać je na kawałki i ugotować w osolonym wrzątku,w rondelku zagotować miód z bakaliami i przyprawami dodać do osączonych łamańców i wymieszać,przekładać do salaterki i posypać makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.12.2013 18:47
świetny pomysł
caralajna 28.11.2012 10:38
hm, nigdy nie słyszałam o łamańcach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak