makaronowe łamańce z sosem miodowym i bakaliami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na łamańce

  • mąka

    2 szkl.
  • jajko

    2 szt.
  • sól

  • płatki migdałowe

    10 dkg.
  • miód pszczeli

    20 dkg.
  • mak

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • Goździki całe Prymat

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotować ciasto z mąki,jajek,szczypty soli i gorącej wody zagnieść ciasto makaronowe rozwałkować bardzo cienko i odstawić by podeschło połamać je na kawałki i ugotować w osolonym wrzątku,w rondelku zagotować miód z bakaliami i przyprawami dodać do osączonych łamańców i wymieszać,przekładać do salaterki i posypać makiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.12.2013 18:47
świetny pomysł
caralajna 28.11.2012 10:38
hm, nigdy nie słyszałam o łamańcach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat