Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa zapiekanka z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 25 dag dowolnego
jajko 5 szt
ser żółty ok 3/4 szkl startego
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz
olej
zioła ulubione

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka z patelni

Makaron ugotować wg przepisu na op i osączyć.

Jajka wybić do dużej miski i lekko roztrzepać. Pieczarki pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju albo maśle. Przestudzić. Natkę posiekać. Do miski z jajkami dodać makaron, pieczarki, ser i pietruszkę. Doprawić do smaku przyprawami i wszystko wymieszać.
Na małej patelni rozgrzać tłuszcz i wyłożyć część makaronowej masy. Dobrze podsmażyć i odwrócić jak placek na drugą stronę (ja miałam dużą patelnię więc tylko przemieszałam).
Na mniejszej patelni wychodzą dwa ładne placki, można je posypać serem i polać ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.04.2017 19:33
moje smaki
adelajda 28.04.2017 18:47
szybko i smacznie
Wiesława1 28.04.2017 18:01
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak