Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szparagami i szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szalotka 1 sztuka
szparagi zielone 1 pęczek
szynka parmeńska 100 g
olej
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
makaron kokardki 500 g
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szparagami i szynką

Szalotkę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Jak cebula się zeszkli to dorzucamy szynkę pokrojoną w paseczki i obrane, pokrojone na kawałki szparagi. Całość mieszamy i smażymy przez ok 10 minut na niedużym ogniu. Dorzucamy ugotowany, odcedzony makaron, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy posypane startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.08.2014 18:18
apetyczne danie
lena57 13.08.2014 15:30
cos piękniego :)
Ania321 13.08.2014 15:05
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak