Makaron z wędzoną makrelą i marsalą

Makaron z wędzoną makrelą i marsalą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    200 g
  • olej

    1 łyżka
  • makrela wędzona

    90 g
  • koperek

    1 łyżka
  • wino

    1/4 (marsala)
  • szalotka

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron z wędzoną makrelą i marsalą

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto
(zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson)
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rodzynki zalać marsalą. Szalotkę posiekać i podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto
Makrelę pozbawioną ości podzielić na kawałki wielkości kęsa. Wymieszać z sosem i podgrzać.
Krok 3 - Makaron z wędzoną makrelą i marsalą foto
Makaron odcedzić, wymieszać z sosem i posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

kokoszka
kokoszka 25.02.2013 18:21
uwielbiam
adelajda 25.02.2013 17:04
ciekawe zestawienie
ilka_86 25.02.2013 16:37
ciekawa jestem jak smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat